dijous, 11 de maig de 2017

Votar la proposta: Treure el ciment dels patis de les escoles

Estimades famílies

L'ajuntament de Castelló ha posat en marxa la plataforma de participació ciutadana DecidimCastello https://decidim.castello.es/budgets .

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana que permet que les veïnes i veïns de la ciutat s'involucren en la presa de decisions respecte a l'execució del pressupost municipal. Tu decideixes en que invertir 1.650.000 euros.

Dintre de les propostes que s'han escollit es troba una que ens afecta a les escoles de Castelló i que considerem molt recomanable: Treure el ciment dels patis de les escoles. Aquesta acció afavoreix que els patis es transformen en llocs on jugar, viure, conviure i aprendre. Ens manquen patis amb diferents oportunitats: terra, sorrals, arbres, plantes, cabanes, jocs de desnivells, jocs simbòlics...

Com bé sabeu, la nostra escola ha encetat este curs un Projecte Coeducatiu de Centre i està treballant per a millor els espais exteriors, perquè considerem que reformar el pati i convertir-lo en jardí ofereix possibilitats de joc i d'aprenentatge de gran valor educatiu on totes i tots puguen trobar el seu espai i cobrir les seues necessitats. Ens agradaria transformar l'espai exterior de l'escola en un lloc en què  aquest "continu aprendre de la vida" pugui enriquir-la de forma directa. Transformar el joc i les relacions que se creen durant l'esbarjo, en sentit estricte, afavorint la presència d'elements que convidin al joc en equip, a la negociació, a la imaginació... introduint varietat de textures per jugar i experimentar amb elles, elements de motricitat...

Per tan, aquesta iniciativa ens ajudaria en el nostre projecte facilitant el camí i explicant entitats fonamentals com és l'Ajuntament.

Es per això que us convidem a entrar en la plataforma i votar la proposta, l'enllaç es: http://decidim.castello.es/budgets/1/investments/164  sols heu de registrar-vos i votar. Cal que sigueu majors de 16 anys i estar empadronats en Castelló.

Participeu en aquesta oportunitat que l'Ajuntament ens ofereix!!! La comunitat educativa us ho agrairà, sobretot les vostres filles i fills.

La votació ciutadana es pot realitzar fins el 15 de maig.