dimecres, 1 de febrer de 2017

Castelló, 31 de gener de 2017

 Benvolgudes famílies, Este matí s'han filtrat pels grups de whatsapp de les classes una conversa de l'AMPA i una altra conversa privada on es critica l'actuació de l'AMPA i es posa en dubte el treball de Laura Palomares, representant de l'AMPA en la Comissió de la Jornada Continuada.

Des de l'AMPA volem fer-vos saber quina és la realitat de la nostra actuació respecte a la Jornada Continuada (endavant JC):

 1. Jornades Temps Escolar d’Onda el proper dissabte 4 de febrer de 2017. El cartell està penjat des del darrer dimecres 18 de gener al tauló de l’AMPA (porta principal de l’escola). També des d’ahir està al blog i al Facebook de l’AMPA. Es va debatre internament pels membres de la Junta la pertinència de la difusió d’aquestes jornades, atès que la conferència principal es d’Enguita, un crític de la jornada continuada com a únic model de jornada escolar. Cal puntualitzar que està citat a l’esborrany del document del projecte de la JC “a favor d’un altre tipus de jornada, amb una pausa per a dinar al mig” (cita textual). També el fet que hi hagen 5 persones a la taula rodona ja no és una representació equitativa. Aleshores finalment es va decidir fer la difusió del mateix (tauló, blog i facebook) encara que no són unes jornades equitatives. A més si haguera segut al revés, també ens haguérem plantejat el mateix debat.

 2. Jornades de reflexió a la nostra escola. Atès la demanda de les famílies, volem organitzar unes jornades de reflexió en torn a la JC. Ja era un punt de l’ordre del dia de la reunió que tenim demà 1 de febrer. Volem organitzar aquestes jornades on totes les veus i punts de vista es puguen expressar i compartir.

3. Posició de L’AMPA. Sí s’ha posicionat: ES POSICIONA A FAVOR DE TOTES LES FAMÍLIES perquè representa a les famílies de la nostra escola. La Junta de l’AMPA va decidir en la darrera reunió del dia dissabte 21 de gener que la nostra responsabilitat era deixar que votaren les famílies i per això va donar un vot positiu el dia de la votació del Consell. La llei emplaça a les famílies a que puguen triar i votar el tipus de jornada per al proper any. Per això, la Junta va decidir no interposar-se i que el procés continués endavant per a que totes les famílies pogueren votar i donar així la seua opinió (està recollit a l’acta d’eixe dia i a disposició de qui la demane).

4. Accés al projecte de la JC: en l’esmentada reunió del dissabte 21 de gener, prèvia al dia de la votació del Consell (dimecres 25 de gener), la representat de l’AMPA en la Comissió de treball de la JC (Laura Palomares, I3) va portar l’esborrany del projecte per a la nostra revisió i consulta in situ en el lloc on estàvem reunides. Part de la gent se’n va anar de la reunió sense mirar el projecte, se’ls va oferir llegirho en un altre moment si així ho volien. No se va donar una copia a cada membre de la Junta perquè nomes es tractava d’un document de treball i no podia fer-se difusió del mateix. Laura va ser l’última persona en anar-se'n d’aquesta reunió, després d’esperar-se al fet que l’última persona ho llegira.

 5. Propera reunió del AMPA. Està programada per a demà 1 de febrer a les 19:30 on uns dels punts a tractar seran les jornades de reflexió de la JC a la nostra escola i debatre els canals de comunicació de la Junta cap a les famílies.

 6. Volem demanar disculpes a totes les famílies per aquest malentès del que hem tingut constància hui. Hem procedit així perquè:

                                   1. Entenem que s’ha de seguir el procediment. El Consell encara no havia donat el resultat públic de la darrera votació. Aleshores, l’AMPA no podia anticipar-se. Hui el Consell ha fet públic el resultat i justament demà, en la nostra reunió, volíem redactar el nostre comunicat del perquè havíem votat que sí a la JC.

                                     2. Volem actuar des del rigor i la calma, reflexionar el que fem i respectar el ritme de les coses.

                                     3. El nostre pensament comú no es dividir a la gent si no fer pinya i actuar des de la cooperació, no des de la confrontació ni competència. Podem tindre opinions diferents de la JC, però sempre des del respecte per totes les postures.

                                     4. El que ens uneix a totes les famílies es l’AMOR que sentim per les nostres filles i fills, i per tant, la seua felicitat es lo primer.

                                     5. És la nostra responsabilitat donar un bon exemple a les nostres filles i els nostres fills.


 I, per a finalitzar, ens agradaria dir que els membres de la junta de l'AMPA hi dediquen moltes hores a aquesta tasca, temps d'esbarjo i familiar. El que ens fa falta a 'AMPA és la col·laboració i ajuda per part de totes les famílies de l'escola.


 L'escola la fem entre totes i tots, anem doncs!!

 La Junta de l'AMPA